چه اطلاعاتی در خصوص پیچ و رولپلاک نما ساختمان دارید؟ تا چه اندازه پیچ و رولپلاک نما باعث افزایش مقاومت نمای ساختمان می شود؟ این روزها در ساختمان سازی مهمی توجه ویژه ای به مقاوم سازی متریال های به کار گرفته شده می شود.
در گذشته نمای ساختمان ها با انواع متریال های مختلف مانند سیمان، سنگ، کاشی و … مقاوم می شد؛ اما در بیشتر مواقع دیده ایم که بعد از گذشت مدتی سنگ های روی نما دچار ریزش شده اند و خسارت های جبران ناپذیری را به بار آورده اند؛ اما با وجود این اتفاقات چطور است که هنوز هم متریال سنگ کاری نما همچنان محبوب است و افراد زیادی در سراسر جهان برای مقاوم سازی و زیبایی نما از این متریال استفاده می کنند.
در جواب این سوال باید بگوییم که مهمترین دلیلی که از محبوبیت این متریال نکاسته است مقاوم سازی نمای ساختمان با استفاده از پیچ و رولپلاک نما است.
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه سنگ های نما در ساختمان های بزرگ بعد از سال ها همچنان در جای خود ثابت هستند؟ آیا پیچ و رولپلاک نمای ساختمان آسیبی به سنگ های نما نمی زند؟ در چند سال اخیر در کنار زیبایی استحکام هم در نمای ساختمان های مرتفع حرف اول را می زند.
استفاده از پیچ و رولپلاک سنگ نما باعث تثبیت و استحکام سنگ ها می شود و خطر شل شدن و افتادن آن ها به صفر می رسد.

پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
پیچ و رولپلاک نما ساختمان یکی از خدماتی است که در ارتفاع و بدون هیچ گونه داربستی انجام می شود. سقوط سنگ های ساختمان همیشه یک معضل بزرگ بوده است و تنها راهی که می توان برای همیشه سنگ را در جای خود ثابت کرد پیچ کردن سنگ نما است.
لوازم و تجهیزاتی که برای این کار به کار می رود با سایر کارهای ساختمانی متفاوت هستند و هر کسی قادر به انجام این کار نیست. معمولا راپل کاران پیچ و رولپلاک نما با طناب را انجام می دهند و بدون تخصص این کار پیش نخواهد رفت.
معمولا برای پیچ و رولپلاک نما کردن سنگ نما پارامترهای مختلفی را در نظر می گیرند و برای همه ی نماها از یک تجهیزات ثابت استفاده نمی شود. اسکوپ کردن سنگ ساختمان یا پیچ و رولپلاک کردن برای تمامی سنگ ها به کار گرفته می شود و محدودیتی در استفاده ندارد
اما ضرورت استفاده از آن در ساختمان هایی که از سنگ های گرانیتی و بزرگ استفاده شده است دو چندان است. چون هر چه سنگ سایز بزرگ و وزن زیادی داشته باشد امکان سقوط آن بیشتر است. پس اسکوپ کردن می تواند خطر سقوط را تا حد زیادی کاهش دهد.
ضرورت پیچ و رولپلاک نما در ساختمان ها
پیچ و رولپلاک کردن سنگ ها به یک ضرورت در نمای ساختمان ها تبدیل شده است. چون این قسمت از ساختمان بایستی از مقاومت بیشتری نسبت به بخش های دیگر برخوردار باشد. رطوبت و در معرض باد و طوفان همگی باعث فرسودگی و کاهش مقاومت نما می شود.
سنگ ها در کنار زیبایی که به نما می بخشیدند مقاومت بالایی هم دارند؛ اما زمانی که در معرض رطوبت، سرما و گرما قرار می گیرند امکان افتادن آن ها وجود دارد. در ساختمان های مرتفع این اتفاق خطر آفرین است و می تواند به قیمت جان افراد و آسیب به لوازمی باشد که در محل ریزش قرار دارند تمام شود.
پیچ و رولپلاک نما برای محکم کاری سنگ ها در تمام جهان انجام می شود و خدمتی نیست که مختص یک محیط با یک شرایط جوی ثابت باشد. سرما، گرما، زلزله، باد و … همگی در دراز مدت باعث تخریب ساختمان می شود.
بیشتر افراد پیچ کردن سنگ نمای ساختمان را از همان ابتدای کار انجام می دهند و این کار را موکل به زمانی که سنگ ها در حال ریزش هستند و یا خسارتی به بار آورند نمی کنند.
ترمیم سنگ نمای ساختمان می تواند به شیوه های مختلفی انجام می شود. در ساختمان های کوچک ممکن است از مصالح ساختمانی برای ترمیم استفاده کنند و ریزش سنگ ها آسیب چندانی به دنبال نداشته باشد؛ اما در ساختمان های بزرگ امکان ترمیم با روش های قدیمی وجود ندارد و روش های مدرن و مستحکم تری جایگزین شده اند.

پیچ و رولپلاک نما با طناب
شاید برایتان سوال باشد که چگونه می توان پیچ و رولپلاک نما را بدون داربست انجام داد؟ همانطور که می دانید هر چه ارتفاع ساختمان زیاد باشد امکان پیچ و رولپلاک کردن آن با داربست وجود ندارد. شرکت های زیادی هستند که مجری کار در ارتفاع هستند.
راپل کاری یا کار با طناب در نمای ساختمان ها توسط شرکت های متخصص در این زمینه انجام می شود. شرکت پارسیان راپل در زمینه پیچ و رولپلاک کردن نما با طناب، نماشویی ، کفسابی ، نقاشی نمای ساختمان و … بیش از دو دهه است که فعالیت می کند.
خدمات مربوط به پیچ کردن سنگ نما با ضمانت انجام می شود و مالکان ساختمان دیگر نگرانی بابت ریزش سنگ ها و پرداخت خسارت های سنگین نیستند.
بعد از اجرای سنگ نمای ساختمان معمولا پیچ و رولپلاک نما هم انجام می شود. بیشتر ماکان ساختمان ها به این نتیجه رسیده اند که پیشگیری بهتر از درمان است و به تر است قبل از ریزش سنگ ها مراحل ثبت دائمی آن ها را انجام داد.
در ساختمان های مرتفع این عمل با استفاده از راپل یا طناب انجام می شود. از آنجا که بعد از سنگ کاری نما مشکلات نصب داربست و هزینه بر بودن این عمل وجود دارد پس مالکان ساختمان برای پیچ کردن سنگ ها روش استفاده از طناب یا راپل را انتخاب می کند.
اگر توجه کنید در بیشتر شهرهای بزرگ نصب داربست با محدودیت همراه است و شهرداری ها به مالکان اجازه انجام این کار را نمی دهند. بخصوص اگر ساختمان تجاری و یا در یک منطقه شلوغ باشد تاثیر بدی روی سیما و کالبد شهر می گذارد و شهرداری برای تعمیرات اجازه نصب داربست را نمی دهد.
در شرایط این چنینی افراد متخصصی هستند که با تجهیزات بخصوصی پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما را انجام می دهند و هیچ گونه تغییری در بافت ساختمان ایجاد نمی کنند و از طرفی هم تجهیزات دست و پاگیری هم ندارند.
نحوه اجرای پیچ و رولپلاک کردن سنگ نما
شاید در نگاه اول پیچ و رولپلاک نما کردن بسیار ساده باشد. اما باید گفت این متریال بسیار حساس و مهم است. چون شما ابتدا باید نوع سنگ به کار رفته در نمای ساختمان را بررسی کنید و سپس بدانید که سطح مقاومت سنگ و ضخامت آن در چه حدی است و چه پیچ و رولپلاک مناسب آن می باشد.
همه ی ساختمان هایی که از نمای سنگ کاری استفاده کرده اند بعد از مدتی شاهد افتادن سنگ های نما یا شل شدن آن ها شده اند. این مسئله بیشتر در فصول سرد سال بیشتر رخ می دهد. چون رطوبت باعث کاهش مقاومت سنگ ها و در نتیجه افتادن آنها می شود.
امروزه شهرداری های به کار بردن سنگ در نمای ساختمان را به امری اجباری تبدیل کرده اند و معمولا به ساختمان هایی که نمای آن کار نشده است پایان کار تعلق نمی گیرد. فرسایش تدریجی سنگ ها و ملات پشت سنگ ها ممکن است بعد از یک یا چند سال عمر صورت پذیرد.
پیچ و رولپلاک هایی که برای نمای ساختمان استفاده می شوند در واقع یک عدد پیچ گالوانیزه و یک عدد رولپلاک هستند که به خوبی جلوی ریزش سنگ های ساختمان را می گیرند.
پیچ و رولپلاک نما بدون داربست یکی از محبوب ترین و ارزان ترین روش های تثبیت سنگ نمایی ساختمان است که اگر توسط متخصصین این کار انجام می شود می توان مطمئن بود که سنگ ها برای مادام عمر در جای خود ثابت شده اند و در برف و بوران خطر ریزش آن ها به صفر می رسد.
رولپلاک ها از جنس پلاستیک و به شکل مخروطی هستند. پیچ ها با بسته شدن بر روی رولپلاک ها مقاومت سنگ را تضمین می کنند. زمانی که پیچ و رولپلاک بر روی سنگ های نما کار شد ته پیچ ها با استفاده از بتونه پوشش داده می شود تا پیچ ها از دور معلوم نباشند و از زیبای سنگ های نما بکاهند.
در نحوه پیچ و رولپلاک نما کردن بایستی از پیچ هایی استفاده شود که مناسب سنگ است. تا نمای ساختمان کیفیت و زیبایی خود را از دست ندهد و سنگ هم در فرآیند پیچ کردن آسیب نبیند. معمولا سنگ هایی که در نمای ساختمان ها استفاده می شود از جنس سرامیک، سنگ نمای رومی، نمای تراورتن، نمای گرانیت، مرمر، سمیرم و … هستند که نحوه پیچ کردن بر روی هر سنگی متفاوت است. برای اینکه بتوان سال های زیادی مقاومت پیچ و سنگ را بالا برد باید جنس پیچ ها گالوانيزه باشند تا به مرور زمان دچار زنگ زدگی نشوند و مقاومت خود را از دست بدهند.
پیچ هایی که در سنگ نما به کار گرفته می شوند توسط دریل تثبیت می شوند؛ اما نوع دریل هم باید با توجه به سنگ نما و نوع پیچ انتخاب شود. انتخاب پیچ و دریل نامناسب باعث شکسته شدن سنگ می شود.

نکات مهم در پیچ و رولپلاک نمای ساختمان
قابلیت پیچ و رولپلاک نمای ساختمان برای بیشتر سنگ ها امکان پذیر نیست. گاها برخی از سنگ ها عرض نامناسب دارند و یا قطر بسیار زیاد یا خیلی کم دارند و همین عامل سبب می شود که پیچ کردن برای این سنگ ها انجام نشود.
برای ایمن کردن این سنگ ها از چسب های مرغوبی استفاده می کنند که دوام بالایی هم دارند. قطر سوراخ کاری در پیچ و رولپلاک کردن باید بین 6 ال 7 میلی متر باشد در غیر این اینصورت امکان پیچ کردن وجود ندارد.
بیشتر افراد بعد از چند سال عملیات پیچ و رولپلاک کردن را انجام می دهند اما هر چه این زمان کوتاه تر باشد برای شما مقرون به صرفه تر خواهد بود و مجبور نخواهید شد هزینه خسارت های پیش بینی نشده را بپردازید.
بادی توجه کنید که این عمل توسط هر کسی قابل انجام نیست. با توجه به اینکه این عمل توسط راپل کاران انجام می شود پس طبیعی است که افراد زیادی هستند که در زمینه ارتفاع کاری تخصصی ندارند. نیروهای حرفه ای باید توانایی کار در ارتفاع و کنترل سنگ را داشته باشند و بتواند این کار را به نحوی انجام دهند که آسیبی به نما وارد نشود.
اینکه چه تعداد پیچ را را برای یک نما به کارببرید باید نوع سنگ ها و اندازه ی آن ها را در نظر بگیرد. معمولا افراد بر این باورند که هر چه تعداد پیچ ها بیشتر باشد مقاومت هم به همان اندازه بیشتر است؛ اما باید بگویم که پیچ کردن زیاد در یک سنگ احتمال آسیب و خرد شدن در آن را بالا می برد و اگر حین مته کاری احتیاط نشود احتمال ترک برداشت سنگ حتمی است.
پس برای جلوگیری از این فاجعه بهتر است افرادی را برای این کار انتخاب کرد که تجربه موفقی در راپل و پیچ کردن سنگ با طناب دارند.
هزینه پیچ و رولپلاک سنگ نما
شاید پیچ و رولپلاک سنگ نما به ظاهر کاری هزینه بر باشد؛ اما اگر به مزایایی که به بار می نشیند فکر کنید خواهید فهمید که این عمل چقدر مقرون به صرفه است. پیچ و رولپلاک نما بدون داربست انجام می شود و شما هزینه های نصب و اجرای داربست را ندارید.
معمولا نوع سنگ ها، مساحت نما، جنس پیچ ها، شرکت مجری و … در تعین مقدار هزینه دخیل هستند. معمولا شرکت ها قبل از اجرای کار هزینه ها را به صورت تقریبی برآورد می کنند و این عمل در تصمیم گیری کمک شایانی می کند.
در پیچ و رولپلاک نما هزینه لوازم مصرفی بسیار مهم است هر چه قیمت پیچ و رولپلاک ها کمتر باشد هزینه پایانی شما هم کمتر خواهد بود.
دستمزد راپل کار یکی دیگر از عوامل تعیین کننده ی قیمت این خدمات است. در شرکت پارسیان راپل هزینه راپل کاران و مجریان این خدمات بسیار مناسب است و نکته ی مهمی که وجود دارد این است که خدمات تضمین شده ای را برای شما انجام می دهند.
تکنسین های غیر حرفه ای با حداقل دستمزد تنها وقت و انرژی و هزینه ی شما را هدر می دهند. پس اگر تخصص و کیفیت کار برای شما در اولویت است بهتر است مجموعه پارسیان راپل را برای پیچ کردن نما انتخاب کنید و زمان نصب و هزینه پرداختی را به حداقل برسانید.
مجری پیچ و رولپلاک نما
اگر به دنبال یک مجری مطمئن و کار بلد به جهت اجرای خدمات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان و همچنین پیچ کردن سنگ نمای ساختمان می خواهید شرکت ما برای شما قطعا بهترین انتخاب خواهد بود. شرکت پارسیان راپل با توجه به سابقه بیست ساله ای که در زمینه اجرای خدمات کار در ارتفاع دارد تجربه کاملی در اجرای خدمات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان دارد و این خدمات حساس را برای شما مشتریان عزیز با بهترین کیفیت ممکن انجام می دهد.
انتخاب یک مجری مناسب برای اجرای خدمات پیچ و رولپلاک نمای ساختمان می تواند کار سختی برای شما باشد زیرا پیدا کردن افرادی متخصص و حرفه ای در زمینه خدمات پیچ کردن سنگ نمای ساختمان دشوار می باشد. ما به شما اطمینان میدهیم که این خدمات را به بهترین شرکت ممکن برای شما مشتریان عزیز انجام می دهیم.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید.
میانگین امتیازات 4.9 / 5. تعداد امتیاز 251
تا الان رای نداشته! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.